כללי תזונה

6 מזונות שמקפיצים את רמת הסוכר בדם

מזונות רבים, אפילו בריאים, עלולים להעלות את רמות הסוכר בדם אצל אנשים עם סוכרת.

למי שיש סוכרת יודע את החשיבות של ספירת פחמימות לשליטה ברמת הסוכר בדם.

בעוד שכל המזונות העשירים בפחמימות הופכים לסוכר בגופנו, תכולת הסיבים, חלבון והשומן במזון משפיעים על רמות הסוכר בדם. כל אלה הם גורמים הממלאים תפקיד בקביעת האינדקס הגליקמי של אותו מזון.

ישנם 6 מזונות מובילים שנוטים להעלות את רמות הסוכר בדם. כיצד ניתן למתן את הגישה שלכם לקבלת רמות סוכר יציבות יותר בדם?

מזונות שעלולים להעלות את רמות הסוכר בדם

דגנים לבנים

מזונות המכילים דגנים לבנים, כמו לחם לבן, פסטה ואורז, הם כולם דוגמאות למקורות של פחמימות מזוקקות. כלומר, רוב הסיבים שלהם הוסרו במהלך העיבוד. סיבים הם סוג של פחמימה שיש לה יתרונות רבים, הם משפיעים על בריאות המעיים ומאטים את העיכול, מה שעוזר לרמות הסוכר בדם. בנוסף, סיבים עוזרים לתחושת השובע, והסבירות לאכילת יתר פוחתת משמעותית.

לכן, במידת האפשר, בחרו בדגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה, פסטה מחיטה מלאה ואורז חום, העשירים בסיבים שעשויים לווסת את רמות הסוכר בדם, וותרו על הדגנים הלבנים.

משקאות ממותקים

זה באמת קשה לשלוט ברמת הסוכר בדם כאשר אתם שותים משקאות ממותקים. משקאות מכילים כמויות כבדות של סוכר, משקאות כמו סודה, תה קר ממותק או אפילו מיץ פירות אינם מכילים כמעט חלבון, שומן וסיבים. המשקאות האלה גם לא מסייעים לתחושת השובע.

כאשר אנשים נאבקים עם היפוגליקמיה חריפה, חצי כוס יכולה להועיל להעלאה מהירה של הסוכר בדם.

המשקה העיקרי לבחירה אצל אנשים שסובלים מסוכרת צריך היות מים. אם אתם מתקשים לשתות רק מים, נסו להוסיף חתיכת פרי טרי חתוך לתוך בקבוק המים.

מזון מהיר

מזון מהיר מכיל הרבה סוכר ופחמימות מזוקקות. למשל, ארוחת מקדונלס פשוטה יכולה להעלות את רמות הסוכר בדם. אם בכל זאת אתם מזמינים משהו, העדיפו כריך מלחם מלא עם עוף, או אולי סלט קליל והעדיפו לבקש את הרוטב בצד ולא בתוך הסלט.

אכילת יתר של פירות עלולה להעלות את הסוכר בדם

נכון שפירות יכולים להעלות את רמות הסוכר בדם, אבל זו לא סיבה להסיר אותם לחלוטין מהתזונה. אחרי הכל, פירות עשירים בויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים. כולם נהדרים לבריאות ולניהול סוכר מסוג 2.

וודאו שאתם סופרים כל פרי שנצרך כפחמימה, כאשר פרי אחד בגודל של כדור טניס נחשב כמנה אחת. בחרו באפשרויות שמגיעות טריות או קפואות אך לא מכילות סוכר מעובד.

אם אתם מעדיפים שימורים, ודאו שהפרי ארוז במים ולא בסירופ ממותק.

חשוב לזכור שעדיף לוותר ככל האפשר על פירות יבשים, הם עלולים להעלות בצורה דרסטית את רמת הסוכר בדם.

ירקות עמילניים

תפוח אדמה וירקות עמילניים אחרים כמו אפונה ותירס מכילים כמות גדולה יותר של פחמימות בהשוואה לירקות לא עמילניים כמו ברוקולי, כרובית, כרוב וחסה.

כאשר אתם מתכננים לאכול ירקות עמילניים, הקפידו לספור את המזון העמילני כפחמימה, ולשלב אותו עם מזונות שמכילים חלבון רזה ושומנים בריאים.

תחליפי חלב

אפילו חלב נחשב כפחמימה, אבל פחמימה עם אינדקס גליקמי נמוך. אך מאוד כדאי להיזהר מתחליפי החלב הקיימים בשוק כיום, הם עלולים להכיל המון סוכר. תחליפי חלב כמו שיבולת שועל וחלב אורז למשל.

חלב סויה ללא תוספות סוכר נוטה להיות הנמוכה ביותר. אך בכל זאת חשוב לבדוק כמה גרם סוכר זה מכיל.