וסת היא חלק בלתי נפרד מחייה של האישה, וכך גם כאבי המחזור אשר יכולים להטריד נשים רבות. במאמר זה נלמד על איך אפשר להפחית את כאבי המחזור בצורה טבעית.
הגורם להתכווצויות במהלך הוסת הוא חומר הורמונלי הנקרא פרוסטגלנדין המכווץ את שרירי הרחם במהלך המחזור הנשי, הורמון זה גם מכין את הרחם לפני הלידה.
ההתכווצויות גורמות לכאב בבטן התחתונה, ולהקרנתו לגב התחתון והירכיים. בדרך כלל ההתכווציות דועכות לאחר יומיים שלושה של המחזור הנשי. חלק מהנשים חוות התכווצויות גם לפני תחילת הוסת.
גורמים מסוימים עלולים להגביר את הסיכוי לכאבי מחזור: הגעה לגיל ההתבגרות בגיל מוקדם, גנטיקה, דימום כבד בזמן המחזור, והרגלים לא בריאים כמו עישון, חוסר פעילות גופנית, צריכת מופרזת של אלכוהול ונטילת סמים בלתי-חוקיים.
אצל חלק מהנשים, כאבי המחזור פוחתים או פוסקים לגמרי לאחר הריון ולידה.
כדי להפחית את הכאבים וחוסר הנוחות, ישנם מספר דרכים בהם אנו יכולים לפעול, כל הטיפולים טבעיים לחלוטין.
1.חום
שימוש בחום על הבטן התחתונה היא הדרך הקלה ביותר להפחית את כאבי המחזור. החום מסיע בהקלת התכווצויות הרחם.
- הניחו כרית חימום על איזור הבטן התחתונה והגב התחתון. ניתן להשתמש גם בבקבוק פלסטיק עם מים חמים. הניחו עד שתרגישו יותר טוב.
- אפשרות אחרת, היא להשרות מגבת במים חמים, סחטו את המים העודפים והניחו על הבטן עד שהמגבת מתקררת. חזרו על הפעולה למשך מספר דקות עד שתרגישו הקלה בכאב.
- מקלחת חמה גם יכולה לסייע בהקלת כאבי המחזור ולתחושה רגועה יותר.
2.ג'ינג'ר
הג'ינג'ר הוא צמח נפלא, אשר יכול לסייע לנו בהקלת כאבי המחזור. הצמח משחק תפקיד מכריע בהורדת רמת הכאב הנגרמת על ידי הפרוסטגלנדינים. הוא גם מסייע בהפחתת העייפות המיוחסת לתסמונת הקדם וסתית ולהסדיר את המחזור במקרה בו הוא לא סדיר.
גרדו חתיכה קטנה של ג'ינג'ר והרתיחו אותה עם כוס מים למשך 5 דקות. סננו והוסיפו מעט דבש ומיץ לימון. שתו את התה שלוש פעמים בימים בהם אתן חוות את כאבי המחזור.
ניתן גם להוסיף ג'ינג'ר למאכלים אותם אתן אוכלות או למצוץ סוכריות ג'ינג'ר.
3.בזיליקום
עוד דרך מעולה להפחתת כאבי וסת והתכווצויות היא בעזרת הבזיליקום. חומצת ה- Caffeic המצויה בצמח מכילה רכיבים משככי כאבים.
- הוסיפו כף של עלי בזיליקום לכוס מים חמים. כסו היטב ותנו לתה להתקרר. שתו זאת כל כמה שעות בכדי להפחית התכווצויות.
- אפשרות נוספת, הכינו בבלנדר קומץ עלי בזיליקום, הוסיפו 2 כפיות מהמיץ שיצרתם לכוס מים חמים. שתו את התה 3 פעמים בימים בהם אתן חוות כאבים.
- ניתן גם להוסיף עלי בזיליקום טריים לאוכל.
4.קינמון
הקינמון מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים, נוגדי-קרישה ומונעי עוויתות, אשר יכולים להפחית את כאבי המחזור. בנוסף לכך, הקינמון הוא מקור מעולה לסיבים תזונתיים, סידן, ברזל ומנגן.
- הכינו תה קינמון באמצעות ערבוב של 1/4 כפית אבקת קינמון עם מים חמים. תנו לתה לנוח במשך 5 דקות, הוסיפו מעט דבש ולאחר מכן שתו אותו לאט. שתו 2-3 כוסות של תה קינמון יום או יומיים לפני שהמחזור מתחיל כדי למנוע את הכאבים.
- אפשרות נוספת, היא לערבב 1/2 כפית אבקת קינמון, כף דבש ומים חמים. שתו את התה 3 פעמים ביום הראשון של המחזור כדי להקל את הכאב.
5.שומר
מכיל פיטואסטרוגנים, רכיבים מונעי עוויתות ואנטי-דלקתיים המסייעים בהרגעת שרירי הרחם, ובכך להקל על כאבי ההתכווצויות.
- הוסיפו כפית של זרעי שומר לכוס מים חמים
- הרתיחו באש נמוכה למשך 5 דקות
- הוסיפו כפית דבש וערבבו היטב
- שתו את התה פעמיים ביום, 2-3 ימים לפני תחילת המחזור. המשיכו לשתות כל עוד אתן מרגישות כאבים.
- יש לשתות את התה חם לתוצאות טובות יותר.
6.מולסה
עוד טיפול טבעי טוב לכאבי מחזור הוא המולסה. עשיר בסידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, מנגן, ויטמין B6 וסלניום, המולסה מסייעת בהפחתת קרישי דם והרגעת שרירי דפנות הרחם, המסייע להפחתת כאבי ההתכווצויות בזמן המחזור.
- הוסיפו 1-2 כפיות מולסה לכוס חלב חם
- שתו ברגע כשאתן מתחילות לחוות התכווצויות.
7.תה קמומיל
מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים ומונעי-עוויתות המסייעים בהרגעת הרחם והקלת כיווצים הגורמים לכאב בזמן המחזור.
- הוסיפו תיון של תה קמומיל למים חמים
- אטמו היטב ותנו לתה לנוח למשך 10-15 דקות
- סחטו את התיון והוסיפו מיץ לימון ודבש לפי הטעם
- שתו לפחות 2 כוסות של תה קמומיל ביום בשבוע שלפני המחזור.
8.פטרוזיליה
מכילה שני רכיבים, אפיול ומיריסטצין, אשר יעילים מאוד בהקלת כאבי המחזור. בנוסף לכך, הם מסייעים בהסדרת המחזור הנשי במקרים בהם הוא לא סדיר.
- ערבבו 1/4 כוס פטרוזיליה עם מים רותחים.
- תנו לכוס לנוח למשך 5 דקות
- סננו את התה ושתו מיד
- שתו את התה פעמיים ביום בזמן המחזור כדי לסייע בהפחתת הכאבים.
בנוסף לטיפולים טבעיים אלו, ניתן גם לבצע יוגה ופעילות גופנית מתונה כדי לסייע במניעת כאבי המחזור. בנוסף לכך, אל תשכחו לשתות מספיק מים. אם אתן חוות כאבי מחזור על בסיס קבוע, התייעצו עם רופא המשפחה שלכם.