טיפולים עור

כך תיפטרו מפצעונים בין לילה!

פצעונים עלולים להוות מטרד גדול. במיוחד כשהם צצים באופן לא צפוי לפני אירוע או יום חשוב. יש הרבה תרופות טבעיות שיכולות לעזור להיפטר מהפצעונים במהירות וביעילות.

7 תרופות ביתיות מהירות לפצעונים

שמן עץ התה

לשמן עץ התה יש תכונות אנטיבקטריאליות חזקות שיכולות להילחם ביעילות בחיידקים אשר גורמים לאקנה. הוא עשוי להפחית דלקות ולייבש פצעונים, ולקדם ריפוי מהיר. דללו כמה 2 טיפות של שמן עץ התה עם כפית שמן נשא כמו שמן שקדים או חוחובה, ולאחר מכן מרחו אותו ישירות על האיזור באמצעות מקלון צמר גפן, השאירו למשך לילה ושטפו למחרת.

מסכת דבש וקינמון

לדבש יש תכונות אנטיבקטריאליות טבעיות, ולקינמון יש תכונות אנטי מיקרוביאליות ואנטי דלקתיות. שילוב של שניהם יוצרת מסכה מצוינת להפחתת את גודל ואדמומיות הפצעונים למשך הלילה. ערבבו כפית דבש עם חצי כפית אבקת קינמון ליצירת משחה. מרחו את התערובת על האזורים עם הפצעונים והשאירו למשך לילה. שטפו את הפנים בבוקר.

קרח

קרח הוא תרופה פשוטה ויעילה להפחתת גודל ואדמומיות הפצעונים. עטפו קוביית קרח במטלית נקייה ומרחו בעדינות על האזור הפגוע למשך מספר דקות. הטמפרטורה הקרירה מסייעת לכיווץ כלי דם, הפחתת דלקות ונפיחות. שיטה זו מספקת גם הקלה בכאב או אי נוחות הקשורה לפצעונים גדולים.

מיץ לימון

מיץ לימון מכיל חומצת לימון, הפועלת לייבוש פצעונים. יש לו גם תכונות אנטיבקטריאליות שיכולות להילחם בחיידקים הגורמים לאקנה. טבלו צמר גפן במיץ לימון סחוט ומים (דללו כמות שווה) ומרחו על הפצעון. השאירו למשך הלילה ושטפו את הפנים בבוקר. שימו לב שמיץ לימון עלול לייבש טיפה את העור, כדאי לשים קרם לחות לאחר ששוטפים.

אלוורה

לאלוורה יש תכונות מרגיעות ואנטי דלקתיות שיכולות לסייע בהפחתת אדמומיות ונפיחות הקשורות לפצעונים. הוא עשוי לקדם ריפוי מהיר יותר ולמנוע גם צלקות. חלצו ג'ל אלוורה מצמח אלוורה ומרחו ישירות על האזור הפגוע. השאירו למשך לילה ובבוקר שטפו את הפנים במים פושרים.

חומץ תפוחים

חומץ תפוחים ידוע בתכונותיו האנטי בקטריאליות והאנטיספטיות, מה שהופך אותו לתרופה חזקה לטיפול בפצעונים. ערבבו חלקים שווים של חומץ תפוחים ומים. טבלו צמר גפן ומרחו על האזור הפגוע. הניחו לו לשבת 20 דקות ושטפו.

לפני החלת תרופה ביתית, חשוב להיות זהירים ולבצע בדיקה במקום קטן כדי לבדוק אם יש תופעות לוואי. במיוחד כשיש עור רגיש, או היסטוריה של אלרגיות. שמן עץ התה, מיץ לימון וחומץ תפוחים לא מתאימים לאנשים עם עור רגיש מדי.