טיפולים כללי

החשיבות של בדיקת סרטן השד

אחת מכל שמונה נשים תאובחן עם הסוג של סרטן השד במהלך החיים. סרטן השד הוא הגורם השני למוות בקרב נשים.

המבנה של השדיים הנשיים הרגילים כוללים בלוטות שמייצרות חלב הנקראות אונות, הצינורות והרקמות שמסביב מורכבות מרקמות שומן וחיבור. גידול סרטני מתחיל בדרך כלל בתאי הצינור.

גורמי הסיכון לסרטן השד

גורמי הסיכון כוללים גנטיקה, גיל ומין. רוב מקרי סרטן השד הם בקרב נשים, אך גברים עלולים גם לפתח כזה, אך המקרים הם נדירים מאוד. גורמי סיכון נוספים יכולים לכלול היסטוריה של סרטן השד במשפחה, מוצר אתני, אורח חיים של עישון ושתיה, השמנת יתר, או חשיפה לכימיקלים מסוימים.

בחירה באורח חיים חכם ובריא כמו הגבלת צריכת אלכוהול, שמירה על משקל הגוף, והגבלת חשיפה לחומרים מסרטנים עשויה לסייע במניעת סרטן.

בדיקת סרטן השד

בדיקת סרטן השד מתבצעת באמצעות בדיקות וכלים כמו בדיקת רנטגן(ממוגרפיה). ממוגרפיה מאפשרת גילוי מוקדם של סרטן השד, וכך המטופל עשוי לקבל את הטיפול הראוי מוקדם יותר. הסרטן שמתגלה דרך בדיקה מוקדמת הוא בדרך כלל קטן, כך שהסיכויים לטפל בו גדולים יותר, בהשוואה לגידולים שמתגלים כאשר החולה כבר סימפטומטי.

מה ההמלצות לבדיקת סרטן השד ? 

  • נשים מעל גיל 40 לפחות צריכות לקבוע בדיקת ממוגרפיה מדי שנה. יש לקבוע בדיקה מדי שנה גם אם אין תסמינים.
  • נשים שהם בין 20-30 צריכות לקבוע בדיקת שד קלינית כל שלוש שנים.
  • בדיקה עצמית של השד מומלצת לנשים החל מגיל 20. טכניקה זו מעודדת להכיר את הגוף שלכן ולהיות מודעות לשינויים כגון גושים.
  • נשים שיש להן כמה מגורמי הסיכון צריכות לעבור בדיקת ממוגרפיה או MRI כל שנה. קבוצת סיכון זו כוללת את אלה שיש להם את המוטציה בגן BRCA2 או BRCA1, בן משפחה שחלה בסרטן השד, או שהסיכון שלהם מוערך ב-20 עד 25 אחוז.

עודדו את המשפחה, החברים והאהובים שלכם לבצע את הבדיקה. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים.