טיפולים כללי תזונה

7 סימנים שאתם אוכלים יותר מדי מלח

כמעט כל מה שאנחנו אוכלים מכיל מלח. בחלק מהמאכלים יש יותר מלח, כמו צ'יפס למשל.

בעוד שצריכת מלח מועילה לבריאות, יותר מדי ממנו עלול לגרום לבעיות חמורות. צריכת המלח היומית המומלצת לא עולה על יותר מ- 2,300 מ"ג.

איך נדע אם אנחנו אוכלים יותר מדי מלח? הרי אי אפשר למדוד את זה במדויק. הגוף שלנו נותן סימנים ברורים מאוד כאשר אנחנו צורכים יותר מדי מלח. הנה 7 סימנים שיעזרו לכם

7 סימנים שאתם אוכלים יותר מדי מלח

נפיחות

הסתכלו על הרגליים והידיים שלכם, אם הם נראים נפוחים, או שהטבעת ביד מרגישה צמודה, הפנים נראות נפוחות בבוקר וכו' – יכול להיות שאתם צורכים יותר מדי מלח ממה שאתם צריכים. צריכת מלח גבוהה מובילה להצטברות נוזלים שמובילה לנפיחות. מצב זה ידוע בשם בצקת.

צמא

הנתרן אחראי על איזון הנוזלים בגוף, עם זאת, כאשר יש לכם עודף מלח, הגוף דורש יותר מים כדי שהוא יוכל לתפקד כפי שצריך. כך הוא מחזיר את יחס הנתרן למים. אם אתם לא שותים מספיק מים, אתם עלולים בסופו של דבר להתייבש.

שינוי בצבע השתן

כמויות גבוהות של נתרן בגוף עלולות להשפיע על מתן השתן. כאשר יש לכם הרבה מלח בגוף, הכליות עובדות קשה מאוד כדי להוציא אותם מהגוף. זה עלול לגרום למחלת כליות, ולתסמינים כמו הטלת שתן תכופה או פיפי שקוף. בנוסף, צריכה רבה של נתרן עלולה להוביל לאובדן נוזלים וכתוצאה מכך להתייבשות. זה עלול לשנות את צבע השתן שלכם לגוון זהבהב.

כאבים בעצמות

כמות גדולה של נתרן היא הרס עבור העצמות. זה עלול להחליש את מערכת השלד ולגרום לכאבים בעצמות.

שרירים תפוסים

כאשר האיזון של האשלגן והנתרן בגוף הוא בעצם לא מאוזן, אתם יכולים לסבול מהתכווצויות קשות. אתם עלולים להרגיש לחץ בשרירים שמלווים בכאב.

כאבי ראש 

ככל שיש יותר מדי מלח בתזונה, כך גדל גם הסיכוי שתסבלו מכאבי ראש. צריכת נתרן מרובה גורמת לעלייה בנפח הדם, מה שמוביל ליתר לחץ דם, שגורם לסבול מכאבי ראש קשים.

בעיות קוגניציה

לחץ דם גבוה הנובע מצריכת נתרן גבוהה עלולה לגרום נזק לעורקים שמתחברים למוח שלנו. זה יכול להוביל לפגיעה בחשיבה ולריכוז. בנוסף, התייבשות הנגרמת מכמות עודפת של מלח עלולה לגרום לעייפות, לתגובות איטיות ולזיכרון רע.

האם שמתם לב לאחד מהסימנים אצלכם?

אם התשובה היא כן, אתם צריכים להפחית את צריכת הנתרן היומית שלכם. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם:

  • הימנעו ממזונות מעובדים ככל האפשר. פיצות, לחמניות, המבורגרים, כריכים, נקניקיות, שימורים וכו'.
  • הימנעו מאכילה במסעדות
  • בכל פעם שתרכשו מזון ארוז, בדקו את רשימת הערכים כדי לדעת על אחוז הנתרן.
  • נסו חלופות למלח כמו חומץ, עשבי תיבול יבשים או טריים ומיץ ליים.
  • אל תלחצו ותוציאו את המלח לחלוטין מהתזונה שלכם, הגוף שלכם עדיין צריך נתרן, זכרו לאכול מלח במתינות.