טיפולים

איך לטפל בטחורים בטבעיות

טחורים משפיעים על לפחות 70 אחוזים מהאוכלוסייה בשלב מסוים בחיים, אך נפוצים יותר בין הגילאים 45 עד 65 ובמהלך ההריון. הבעיה הבריאותית מתרחשת כאשר הורידים בפי הטבעת הופכים לנפוחים ומודלקים. מספר גורמים תורמים לבעיה: כוח הכבידה, היסטוריה משפחתית, עצירות, תזונה דלה-בסיבים, הרמת משקלים כבדים, השמנה, אלרגיות למזון, חוסר בפעילות גופנית, הריון וישיבה או עמידה ממושכת.

בדרך הכלל הטחורים הם משני סוגים – פנימיים וחיצוניים. הטחורים הפנימיים מתפתחים בצד הפנימי של פי הטבעת והטחוריים החיצוניים, מחוצה לו.

התסמינים לטחורים הם קרישת דם או גושים מחוץ לפי הטבעת, דימום במהלך יציאות, גירוי סמוך לפי הטבעת, וצורך דחוף ליציאות גם כאשר אין צואה.

כאשר מצב בריאותי זה מוזנח למשך זמן, הטחורים עלולים להוביל לסיבוכים כמו איבוד דם, מוות לרקמות ואפילו לסרטן המעי הגס. למזלנו, ישנם מספר טיפולים להרגעת התסמינים עם מספר מרכיבים פשוטים שניתן למצוא בבית.

1.קרח

הטיפול הביתי הראשון הוא קרח. קרח יכול לסייע בכיווץ כלי הדם, להפחית את הנפיחות ולתת הקלה מידית לכאב.

  • הניחו שקית קרח או קובית קרח עטופים בחתיכת בד על האזור הנגוע למשך 10 דקות. עשו זאת מספר פעמים ביום עד שהטחורים נעלמים.
  • ניתן גם במקרה חירום להשתמש בשקיות ירקות קפואים. עטפו את השקית במגבת קטנה והניחו על הטחורים.

2.אלוורה

אלוורה היא אחת מהתרופות הטבעיות הטובות ביותר לטיפול בטחורים. הרכיבים האנטי-דלקתיים והמרפאים של האלוורה מסייעים בהפחתת הגירוי של הטחורים. ניתן להשתמש באלוורה הן לשימוש חיצוני והן לשימוש פנימי.

  • בכדי לטפל בטחורים חיצוניים, מרחו מעט ג'ל אלוורה על פי הטבעת ועסו באיטיות את האזור. טיפול פשוט זה נותן הקלה בכאב ולתחושת הצריבה.
  • בכדי לטפל בטחורים פנימים, חתכו עלה אלוורה לרצועות. וודאו כמובן שאתם חותכים את הקוצים של הצמח. הניחו את החתיכה בקופסה והקפיאו. שימו את רצועת האלוורה הקרה באזור הטחורים הכואב, כדי להקל תחושות הצריבה, הגירוי והכאב.

3.מיץ לימון

מיץ זה מכיל מספר רכיבים אשר מסייעים בהקלת הטחורים באמצעות חיזוק דפנות הנימים וכלי הדם.

  • טבלו צמר גפן במיץ לימון והניחו על הטחורים. בהתחלה אולי תהיה תחושת עקצוץ או צריבה, אבל מיד אחר כך תגיע תחושת הקלה.
  • לחלופין, סחטו חצי לימון לתוך כוס חלב חם ושתו. עשו זאת כל 3 שעות לתוצאות הטובות ביותר.
  • ערבבו חצי כפית של כל אחד מהמרכיבים הבאים: מיץ לימון, מיץ ג'ינג'ר, מיץ נענע ודבש. שתו פעם ביום.

4.שמן שקדים

שמן זה ידוע בתכונות המרככות ובקליטה עמוקה ברקמות, משתמשים בו בעיקר בטיפול בטחורים חיצוניים.

  • טבלו צמר גפן בשמן שקדים והניחו על האזור הנגוע. השמן נותן לחות ומקל על הדלקת, ויסייע בהרגעת תחושת הצריבה והגירוי בתוך פי הטבעת ומחוצה לו. עשו זאת מספר פעמים ביום.

5.שמן זית

שמן הזית מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים ונוגדי חמצון והוא משמש בעיקר לטיפול בטחורים חיצוניים. הוא מסייע בשיפור האלסטיות של כלי הדם, ובכך גם להפחתת הדלקתיות והקטנת הנפיחות של כלי הדם בפי הטבעת.

  • צרכו כפית שמן זית ביום. הדבר יסייע בהפחתת הדלקתיות, והשומנים החד בלתי רווים יסייעו בשיפור תפקוד מערכת ההפרשה.
  • מרחו שמן זית על הטחורים, בכדי לקבל הקלה בכאב ובנפיחות.

6.דגנים מלאים

במידה ואתם סובלים מטחורים, אכלו מוצרים מדגנים מלאים. אלו מכילים כמות יפה של סיבים, אשר יעילים במיוחד בהקלת תסמיני הטחורים והדימום.

הרכיבים התזונתיים מסייעים בניקוי מערכת העיכול, מניעת עצירות ומייעלת את תפקוד המעי הגס. מאכלים עשירים בסיבים גורמים ליציאות רכות יותר ואת גודלם, דבר המסייע בהפחתת המאמץ במהלך היציאות. המוצרים הטובים ביותר לדגנים מלאים הם שיבולת שועל, אורז מלא, תירס, קינואה וכוסמת.

7.חומץ תפוחים

חומץ התפוחים מכיל רכיבים מכווצים, המסייעים בכיווץ נפיחות של כלי הדם ונותנים הקלה בנפיחות ובגירוי של טחורים חיצוניים ופנימיים. הקפידו להשתמש בחומץ תפוחים מסונן, חומץ לא מפוסטר לתוצאות מהירות יותר.

  • במקרה של טחורים חיצוניים, לחצו עם צמר גפן ספוג בחומץ תפוחים על האזור הדלקתי. בהתחלה תהיה תחושת עקצוץ, ולאחר מכן הקלה בגירוי. עשו זאת מספר פעמים ביום עד שהנפיחות פוחתת.
  • במקרה והטחורים פנימיים, הוסיפו כפית חומץ תפוחים לכוס מים ושתו לפחות פעם ביום. ניתן להוסיף דבש כדי לשפר את הטעם.

8.שקיות תה שחור

החומצה טאנית בתה היא רכיב ריפוי המסייע בהפחתת הנפיחות והכאב הנלווים לטחורים.

  • הרטיבו שקית תה במים חמים. הוציאו מהמים, תנו לה להתקרר מעט. הצמידו את השקית החמה והרטובה על הטחורים למשך 10 דקות. עשו זאת פעמיים שלושה ביום.
  • לחלופין, ניתן להצמיד שקית קרה, על הטחורים למשך 10 דקות.

9.מים

כאשר סובלים מטחורים פנימיים או חיצוניים, ישנה חשיבות להגביר את צריכת המים. נסו לשתות בין 8-10 כוסות מים ביום.

צריכה נאותה של מים מסייעת בניקוי המערכות הפנימיות ומרווה את כל הגוף. היא גם מסייעת לתנועת המעיים ולצואה רכה, ובכך להפחתת המאמץ ביציאות.

כאשר לא מקפידים על צריכה מספקת של נוזלים, תהליך שטיפת הפסולת מהגוף מאטה ויכולה להיווצר חסימה במעיים. התוצאה הסופית תהיה צואה קשה, אשר תחמיר את בעיית הטחורים.

אם אתם סובלים מטחורים החוזרים לעתים קרובות ומלווים בדימום, היבדקו על ידי רופא.

תגית