הרפס (בעברית שַׁלְבֶּקֶת) היא מחלה נגיפית נפוצה מאוד המתבטאת בעיקר בשלפוחיות באזור הפה, שפתיים ואיברי המין. ההרפס מדבק, גורם לכאב ומפריע מאוד מבחינה אסתטית. כך תוכל לטפל בו בצורה טבעית.
הגורמים להתפרצויות הרפס הם וירוסים בשם הרפס סימפלקס 1 והרפס סימפלקס 2. הראשון גורם להרפס בפה, והשני להרפס באיברי המין. הוירוס מתפשט מאדם אחד לשני באמצעות מגע.
בדרך כלל, הוירוס הרפס סימפלקס 1 מועבר באמצעות מגע של רוק נגוע (למשל, נשיקה או אכילה באותם כלים). הוירוס משוייך לזיהומים פה, שפתיים ופנים.
הרפס סימפלקס 2 מועבר באמצעות מגע מיני והוא מתבטא בפצעים או כיבים באיברי המין. ישנם מצבים בהם שני סוגי ההרפס מצטלבים, הגורמים להרפס גניטלי בפה, והרפס אוראלי באיברי המין, הגורם לכך הוא מגע אוראלי-גניטלי. הוירוס יכול לעבור גם כאשר הפצעים והכיבים אינם מופיעים.
התפרצויות הרפס מתאפיינות בשלפוחיות, פצעים בפה ובלוטות לימפה מוגדלות. ההתפרצות הראשונה של ההרפס עשויה בנוסף להתלוות בחום.
לאחר ההתפרצות, הוירוס נוטה לסגת למערכת העצבים. הוא יכול להיות פעיל, עקב לחץ נפשי, מחלה, מזונות מסוימים, שינויים הורמונליים, ניתוחים ומערכת חיסונית חלשה.
1.רטיות קרח
הקרח מסייע בהקלת הכאב וחוסר הנוחות הנגרמת כתוצאה מהתפרצויות ההרפס.
- עטפו קוביית קרח בחתיכת בד או מגבת
- הניחו אותה על האזור הנגוע למשך 10 דקות
- עשו זאת מספר פעמים ביום למשך מספר ימים עד שיפור במצב
2.חומץ תפוחים
חומץ התפוחים מסייע בהפחתת חומרת התפרצויות ההרפס אודות לרכיבי המחטאים, ואנטי-דלקתיים.
- טבלו צמר גפן בחומץ תפוחים ומרחו על האזור הנגוע 3 עד 4 פעמים ביום למשך יום יומיים.
- הניחו מהר ככל האפשר עם התפרצות ההרפס.
- ניתן גם לערבב 2 כפיות חומץ תפוחים עם כוס מים ולשתות פעמיים ביום בזמן ההרפס
3.מי חמצן
יעיל בטיפול בהרפס אודות לרכיביו המחטאים.
- השתמשו בצמר גפן ומעט מי חמצן 3% על האזור הנגוע. השאירו למשך מספר דקות, ולאחר מכן לשטוף היטב. חזרו על התהליך כל מספר שעות למשך מספר ימים.
- להרפס בפה, ערבבו כמות 1 של מי חמצן עם 4 כמויות מים והשתמשו כמי שטיפה לפה. השתמשו מספר פעמים ביום למשך יומיים שלושה.
4.שום
השום מכיל רכיבים אנטי-מיקרוביאליים ואנטי-דלקתיים המסייעים בטיפול בהתפרצויות הרפס. מחקרים הראו כי רכיב הנקרא אליצין הנמצא בשום הוא בעל השפעה אנטי-נגיפית. שמן שום מכיל גם כן רכיב אנטי-נגיפי הנקרא אג'ואן.
- הניחו שן שום כתושה על האזור הנגוע והשאירו למשך 10 עד 15 דקות. עשו זאת מספר פעמים ביום למשך יומיים. שימו לב הטיפול עלול לגרום לתחושת צריבה.
- לחלופין, ניתן למרוח שמן שום על הפצע.
5.שורש ליקוריץ (שוש קירח)
שורש זה מחזק את המערכת החיסונית ונלחם בוירוס ההרפס. הוא מכיל רכיבים פעילים עם יתרונות אנטי-נגיפיים ואנטי-דלקתיים.
- ערבבו חצי כף מים וכפית אבקת שורש ליקוריץ. מרחו על ההרפס והשאירו למשך מספר שעות. עשו זאת 3-4 פעמים ביום עד שהשלפוחית נעלמת.
שימו לב: יש להימנע מצריכה פנימית של השורש במידה ואתם סובלים מלחץ דם גבוה. בנוסף, במידה והשימוש החיצוני בשורש הליקוריץ גורם לגירוי בעור, הפסיקו את הטיפול.
6.נענע
תה הנענע מפחית את חומרת התקפי ההרפס. הוא גם מסייע בהקלת הכאב והדלקת. שמן המנטה, גם הוא, בעל השפעה וירוסידית (המחסלת וירוסים) על וירוס ההרפס.
- שתו תה נענע לפחות פעמיים ביום
- לחלופין, טבלו צמר גפן במים ואז בשמן מנטה. מרחו על האזור הנגוע בהרפס מספר פעמים ביום.
7.שמן עץ התה
שמן זה יעיל בטיפול בהרפס אודות לרכיבים אנטי-הרפטיים, אנטי-נגיפיים, אנטי-דלקתיים ומשככי כאבים.
8.שמן קוקוס
שמן הקוקוס מכיל חומצה לאורית, אשר בעלת השפעה אנטי-ויראלית ואנטי-בקטרילית. בנוסף, חומצה זו והחומצה הקפרילית בשמן הקוקוס מסייעות בחיסול וירוס ההרפס.
9.אלוורה
האלוורה יעילה לטיפול בהתקפי הרפס, במיוחד להרפס באיברי המין ומסייעת בריפוי הפצעים. כמו כן, האלוורה מסייעת בהקלת הכאב והדלקתיות.
מרחו ג'ל אלוורה על האזור הנגוע. תנו לג'ל להתייבש ולאחר מכן נגבו עם מטלית ספוגה במים חמים. עשו זאת מספר פעמים ביום למשך שלושה ימים.
בנוסף לטיפולים הטבעיים שמנינו, הקפידו לצרוך מזונות עשירים בליזין כמו: מוצרי חלב, אגוזים (הימנעו מבוטנים), ביצים, סויה, מנגו ואפרסק המונעים התפרצויות הרפס. בנוסף, איכלו ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב, קייל, ברוקולי וכרובית, אשר מעכבים את התפתחות וירוס ההרפס.
אם תסמיני הפצע לא משתפרים לאחר 10 ימים, ואם המערכת החיסונית שלכם חלשה, בקרו אצל רופא המשפחה שלכם.