שיער

10 טיפולים טבעיים לשיער דליל

אם אתן סובלות משיער דליל כתוצאה מאירוע חיים טראומטי- שיקום הוא רק עניין של זמן וסבלנות. אם אתם יודעים שנשירת השיער שלכם היא לא בעיה זמנית או שאתם פשוט מעוניינים להחזיר לשיער את העובי והחוזק שלו- אלה הם חלק מהטיפולים הטבעיים לשיער דליל, אשר בתקווה יעזרו לכם להצמיח שיער בריא.

1. ערכו בקרת תרופות

חשוב לוודא שאתם לא נוטלים תרופות שיכולות לגרום לשיער דליל. ישנן תרופות רבות אשר נמצאו קשורות לנשירת שיער. ודאו שאתם יודעים את תופעות הלוואי האפשריות של התרופות הנוכחיות שאתם נוטלים, כמו גם של תוספי התזונה שלכם. אם אתם יודעים שאחת מהן עלולה לגרום נשירת שיער, זה יכול להיות הטריגר לשיער הדליל שלכם.

2. צמחי מרפא

תמציות ותוספי סו-פלמטו (דקל ננסי) יכולים לעבוד היטב עבור שיער דליל, כיוון שהם שומרים על רמות הטסטוסטרון מאוזנות. הדעות מעורבות בנוגע לדקל הננסי כמסייע לצמיחת שיער, אבל יש מחקרים המעידים על היותו מועיל.

מחקר אחד שנערך ברשת הקלינית למחקר ופיתוח בקולורדו, בדק 34 גברים ו-28 נשים בגילאי 18-48, אשר מרחו על פני הקרקפת את תמצית הדקל הננסי באמצעות תחליב או שמפו למשך שלושה חודשים. מהתוצאות עולה כי 35% מהמשתתפים הגדילו את צפיפות השיער.

גינקו בילובה, הוא צמח שיכול לעזור לחזק השיער ומונע שיער דליל. הצמח גם מעודד זרימת דם והרבה נוגדי חמצון. כתמצית סטנדרטית, אתם יכולים לנסות 40-80 מיליגרם שלוש פעמים ביום.

3.הפחתת מתח

על ידי הפחתת הסטרס היומיומי, אתם יכולים להשפיע ישירות על בריאות השיער שלכם, כמו גם על כל הגוף. כתיבת יומן ויוגה הם מפחיתי לחץ טבעיים נהדרים. פעילות גופנית יומיומית גם כן חיונית להפחתת מתח, כמו גם לעידוד זרימת דם טובה, אשר תורמים שניהם לצמיחת שיער בריאה.

4.איזון הורמונים

החל מדיאטה, לפעילות גופנית ולצמחים אדפטוגניים, ראו את 9 הדרכים לאזן את ההורמונים באופן טבעי. איזון ההורמונים שלכם יכול לעזור לבעיות בבלוטת התריס או גורמים אחרים הורמונליים הקשורים לשיער דליל.

5.מזונות מסייעים

אתם בהחלט רוצים להגדיל את צריכת המזונות העתירים בוויטמינים אם השיער שלכם מתדלדל. יש קשר חזק מאוד בין מה שאנו אוכלים לבין בריאות השיער. רופאים מעידים, כי אחת הדרכים הראשונות שהם יכולים לדעת עד כמה בריא המטופל שמולם – ואם הוא אוכל בצורה מזינה –זה על פי התבוננות בשיער.

הנה כמה מהמזונות שיכולים לעזור לכם כטיפולים טבעיים לשיער דליל:

  • דגי פרא, דגי מים קרים ועמוקים – חלבון רזה ואנטי-דלקתי, המגיע בצורת דגי מים קרים ועמוקים, כמו סלמון, מלאים בחומצות שומן אומגה -3 הנוגדות דלקת- שהן מצוינות לבריאות השיער.
  • בשר בקר גראס-פד – חלבון עשיר בברזל כמו בשר גראס-פד, יכול לעזור בפועל לבריאות השיער. ומדוע? זקיקי השיער והשורש ניזונים מאספקת דם עשירה בחומרים מזינים. אם אתם סובלים ממחסור בברזל (מצב נפוץ במצבי שיער דליל), אז הזקיק חסר בוויטמינים, וזה משפיע לרעה על המחזור הנורמלי של צמיחת השיער ויכול להוביל לנשירת שיער חזקה.
  • ירקות עשירים בברזל – אתם גם יכולים לשפר את רמות הברזל שלכם על ידי הכללת עדשים, כרוב, תרד ועוד ירקות עליים ירוקים כהים בתזונה שלכם.
  • ויטמין C – צריכה מספקת של ויטמין C בתזונה חיונית בפני עצמה כיוון שזהו נוגד חמצון רב עוצמה. הוא גם עוזר לגוף לספוג את הברזל היטב. כמה מזונות נהדרים המכילים ויטמין C כוללים גויאבה, פלפל אדום, קיווי, פפאיה וברוקולי.
  • מזונות עשירים בויטמין A – מזונות עשירים בוויטמין A יכולים לסייע בשמירה על בריאות הקרקפת, אשר חיונית לבריאות צמיחת שיער. ויטמין A מסייע בייצור סבום (חלב) המרכך את הקרקפת. בחירות נהדרות של מזון כוללות- דלעת, בטטה וקייל.
  • מזונות עשירים בביוטין – אם אתם לא צורכים כמות מספקת של ביוטין, זה יכול להוביל לשיער יבש, שביר הנוטה יותר לדלילות. מזונות עשירים בביוטין כוללים שמרים תזונתיים וחלמוני ביצה.
  • מזונות עשירים באבץ – אבץ הוא עוד חומר מזין ומרכזי לבריאות השיער הכללית, ומחסור בו קשור לנשירת שיער. האבץ מעורב בצמיחה ותיקון של רקמות, וזה כולל שיער. מזונות עתירי אבץ כוללים בשר גראס-פד, זרעי דלעת וחומוס.

6.להימנע ממזונות מסוימים

כדי להימנע משיער דליל, תצטרכו גם להימנע ממזונות מסוימים, כולל:

  • אלרגנים פוטנציאליים במזון – אם אתם צורכים מזונות הגורמים לתגובות אלרגיות בגופכם, אתם מגבירים את הדלקת, דבר המזיק לצמיחת שיער בריאה. אלרגנים אפשריים במזון כוללים חיטה (גלוטן), חלבי, תירס, סויה, חומרים משמרים ותוספי מזון.
  • חומצות שומן טראנס – שומני טראנס, הוכחו כמגבירי דלקת וייצור של DHT, אשר עלול לגרום לנשירת שיער. התרחקו משמן צמחי, שמן תירס ושמן סויה.
  • סוכר – הסוכר גורם לחוסר איזון הורמונלי, מגביר DHT וגורם דלקת- כל אלה מובילים לנשירת שיער.
  • מזון מעובד – מזון מעובד מכיל כימיקלים שיכולים לשבש את האיזון ההורמונלי.
  • אלכוהול – אלכוהול מגדיל דלקת ועלול לגרום לרעילות כבד- המובילים לנשירת שיער.
  • קפאין – יותר מדי קפאין יכול לגרום להתייבשות, חוסר איזון הורמונלי ולייצור של DHT.

7.תוספים טבעיים

על פי המרכז הרפואי של אוניברסיטת מרילנד, התוספים הבאים עשויים לסייע בחסרונות התזונתיים הבסיסיים, דלקות וסטרס שיכולים לגרום או לתרום לשיער דליל:

  • נטילת מולטי-ויטמין באופן יומיומי, המכיל את הוויטמינים האנטי-אוקסידנטיים A, C ו-E; ויטמינים מקבוצת B; ומינרלים, כגון מגנזיום, סידן, אבץ וסלניום.
  • חומצות שומן אומגה -3, כגון שמן דגים, 1-2 כמוסות או כף שמן מדי יום, כדי לעזור להפחית את הדלקת.
  • ויטמין C, בכמות של 500-1000 מיליגרם, פעמיים ביום, כנוגד חמצון.
  • L-lysine כ-500-1000 מיליגרם ביום, לנשירת שיער.
  • קומפלקס ויטמיני B, טבליה אחת ביום, עבור מתח.

8.שמפו ומרככי שיער

אנו ממליצים בחום להשתמש במרכך ושמפו טבעיים המכילים ביוטין. ביוטין הוא ויטמין B המסייע לחיזוק השיער, העור והציפורניים. על פי מחקרים, נטילת ביוטין (אוראלית) יכולה גם כן לעזור לטיפול בשיער וציפורניים חלשים.

9.מקלחות קרות יותר

רופאים מזהירים שמים חמים מייבשים את קווצות שיער, ומובילים לשיער יבש ושביר אשר נוטה יותר לנשירה. אז הימנעו ממקלחת חמה שיכולה לייבש את השיער, מה שהופך אותו לחלש ונוטה יותר לדילול. טמפרטורה נמוכה יותר על השיער (ועל העור) יסייעו לשמר לחות.

10.שמנים אתריים

  • רוזמרין– הוא אחד מהשמנים האתריים הטובים ביותר כשמדובר בשיפור עובי השיער וצמיחתו. האמונה הרווחת היא ששמן הרוזמרין, מגביר את חילוף החומרים התאי, אשר ממריץ את צמיחת השיער. ממחקר שפורסם בשנת 2015, אף נמצא כי נראה ששמן הרוזמרין עובד כמו מינוקסידיל- טיפול קונבנציונאלי מקומי לאובדן שיער.
  • שמן ספיקנרד- גם שמן הספיקנרד ידוע כמסייע לקידום צמיחת השיער והאטת תהליך ההאפרה. מחקר שנערך על עכברי מעבדה בשנת 2011 מצא כי שמן הספיקנרד, הראה השפעות חיוביות על פעילות צמיחת השיער והוא נמצא בטוח לשימוש בבני אדם.
  • שמן מנטה ושמן מרווה אתריים- מומלצים גם כן עבור קידום צמיחת השיער. תוכלו לנסות לערבב שלוש עד ארבע טיפות מכל אחד מהשמנים-  רוזמרין, מנטה ומרווה לתוך כף שמן זית או שמן קוקוס, ולאחר מכן לעסות את התערובת לאזור\ים הדלילים- פעם או פעמיים ביום.