בריאות השיער היא דבר חשוב. בעוד שגנטיקה ובריאות ממלאות תפקידים משמעותיים, צריכת חומרים מזינים היא חיונית לקידום צמיחת השיער ולשמירה על בריאותו. מבין כל הוויטמינים והמינרלים השונים התומכים בבריאות השיער, יש שלושה שבולטים ביתרונות המדהימים שלכם: אבץ, ברזל וביוטין.
מהם חשיבות הוויטמינים האלו לצמיחת שיער?
אבץ
אבץ הוא מינרל הממלא תפקיד מרכזי בצמיחת ותיקון רקמות השיער. הוא מסייע לשמור על תפקוד אופטימלי של בלוטות השמן סביב זקיקי השיער, מונע נשירת שיער עקב יובש בקרקפת או קשקשים. אבץ גם ממלא תפקיד מכריע בייצור DNA ו-RNA, ותומך בחלוקת תאי שיער. מחסור באבץ נקשר לדילול שיער וצמיחת שיער איטית.
המקורות הטובים ביותר לאבץ
שלבו בתזונה מזונות עשירים באבץ, כגון צדפות, בשר בקר, עוף, אגוזים (במיוחד אגוזי קשיו ושקדים), זרעים (דלעת ושומשום), קטניות (חומוס ועדשים), ודגנים מלאים (נבטי חיטה וקינואה).
טיפים לצריכה
כדי להבטיח ספיגה תקינה של אבץ, רצוי להצמיד מזונות אלו למקור של ויטמין C. בנוסף, טכניקות בישול כמו צלייה או הקפצה יכולות לסייע בשמירה על יותר אבץ בהשוואה להרתחה.
ברזל
ברזל הוא מינרל חיוני המוביל חמצן לתאי הגוף, כולל לזקיקי השיער. רמות ברזל נאותות הן חיוניות לשמירה על צמיחת שיער בריאה ומניעת נשירת שיער. מחסור בברזל, המכונה אנמיה, עלול להוביל להחלשת נקבוביות השיער ולהגברת נשירת שיער.
המקורות הטובים ביותר לברזל
מזון עשיר בברזל הוא חיוני לתזונה שלכם, כגון בשר אדום רזה, עוף, דגים, שעועית וקטניות (עדשים וחומוס), טופו, תרד, קייל ודגנים מועשרים.
טיפים לצריכה
כדי לשפר את ספיגת הברזל, חברו מזונות עשירים בברזל למקורות ויטמין C כמו פירות הדר, פלפלים או תותים. הימנעו מצריכת מזונות עשירים בברזל עם מזונות או משקאות עשירים בסידן, מכיוון שהם יכולים לעכב את ספיגת הברזל.
ביוטין
ביוטין, הידוע גם בשם ויטמין B7, הוא אחד הוויטמינים הידועים ביותר לקידום צמיחת שיער בריאה. הוא מסייע בייצור הקרטין, חלבון המרכיב את מבנה השיער, ומסייע במניעת שבירת שיער ושבריריות. ביוטין גם תומך בבריאות הקרקפת ויכול להקל על מצבים כמו קשקשים.
המקורות הטובים ביותר לביוטין
מקורות תזונתיים טובים לביוטין כוללים ביצים, בשר(כבד), סלמון, אבוקדו, אגוזים (שקדים, אגוזי מלך), זרעים (חמניות וצ'יה), בטטה ותרד.
טיפים לצריכה
בעוד שתוסף ביוטין הוא אופציה, מומלץ בדרך כלל להשיג ביוטין מתזונה מאוזנת היטב. טכניקות בישול ועיבוד יכולות להפחית את רמות הביוטין, כך שבחירה במזון עשיר ביוטין מבושל קלות עשויה להועיל.