אם שמתם לב שמישהו שאתם מכירים תמיד עונה לשיחות אבל אף פעם לא מתקשר, יכולות להיות כמה סיבות למה זה קורה.
הבנת הסיבות מאחורי התנהגות זו יכולה לעזור לכם להבין מערכת היחסים שלכם עם אדם זה ולקבוע אם היא בריאה ומאוזנת. הנה כמה סיבות מדוע מישהו עשוי תמיד לענות לשיחות אך לעולם לא להתקשר.
חוסר עניין
אם האדם אף פעם לא מתקשר אליכם אבל תמיד עונה לשיחות שלכם, זה יכול להיות סימן שהוא לא מעוניין במיוחד לדבר איתכם. זה יכול להזיק ויכול לגרום לכם להרגיש כאילו האדם לא מתאמץ לשמור על מערכת היחסים.
לוח זמנים עמוס
מצד שני, האדם עשוי להיות עסוק מאוד בעבודה, במשפחה או בהתחייבויות אחרות. במקרה זה, הם עשויים לענות לשיחות כי הם לא רוצים לפספס הזדמנות להתחבר למישהו, אבל אולי אין להם זמן או כוח ליזום שיחות בעצמם.
פחד מדחייה
אנשים מסוימים עשויים להימנע מליזום שיחות כי הם חוששים מדחייה. הם עשויים לדאוג שלא תענו לשיחה שלהם, או שהשיחה לא תלך כמו שצריך. זה יכול להיות נכון במיוחד אם לאדם היו חוויות שליליות בעבר.
חוסר ביטחון
חוסר ביטחון יכול להיות גם סיבה לכך שמישהו עשוי תמיד לענות לשיחות אך לעולם לא להתקשר. הם עשויים להרגיש כאילו הם לא טובים בליזום שיחות או עלולים להרגיש לא בטוחים לגבי מה לומר.
סגנונות תקשורת שונים
לבסוף, ייתכן שלאדם פשוט יש סגנון תקשורת שונה. יש אנשים שמעדיפים לתקשר באמצעות טקסט, בעוד שאחרים מעדיפים לדבר בטלפון. חשוב לזכור שלכל אחד יש העדפות שונות, ושזה לא תמיד סימן לחוסר עניין אם מישהו לא מתקשר.
לסיכום, אם שמתם לב שמישהו תמיד עונה לשיחות אבל אף פעם לא מתקשר, זה יכול לנבוע ממגוון סיבות, כולל חוסר עניין, לוח זמנים עמוס, פחד מדחייה, חוסר ביטחון או פשוט סגנונות תקשורת שונים. הדרך הטובה ביותר לקבוע את הסיבה מאחורי התנהגות זו היא לתקשר ישירות עם האדם ולנהל שיחה כנה על מערכת היחסים שלכם וציפיות התקשורת ביניכם.