ישנם רמות שונות במערכת יחסים רעילה. נרקיסיזם מככב בראש הרשימה.
כאשר נכנסים למערכת יחסים, קשה מאוד לזהות נרקיסיסט אם אינכם מכירים את הסימנים.
מה הסימנים לכך שאתם יוצאים עם נרקיסיסט?
חוסר אימפתיה
בני זוג במערכת יחסים אמורים לדאוג זה לזה, רגישים למה שקורה בסביבתם. נרקיסיסטים, לעומת זאת, הם מאוד אנוכיים, שדואגים רק לעצמם ודואגים לטובתם. אם בן זוגכם לא מראה רגש או לא אכפת לו כאשר אתם עצובים או לחוצים. אתם צריכים להתחיל לדאוג.
גאוותנות
במבט ראשוני, זה נראה כמו ביטחון עצמי, אך אחרי זמן מה, מתגלה שהם אובססיביים לעצמם. לכולנו יש ערך עצמי, ואכן זה חשוב. אך כשמישהו אובססיבי למראה שלו ולחשיבות העצמית שלו, סביר להניח שהוא נרקיסיסטי. אנשים מהסוג הזה, תמיד מדברים על כמה עם טובים ונהדרים, וסוחטים מחמאות מאחרים.
חולי שליטה
נרקיסיסטים מאמינים שהם הטובים ביותר, בכל דבר שהם עושים. ומבחינתם הם מצליחים יותר מאחרים בכל דבר. לכן, הם מרגישים בטוחים שהם יכולים לתפוס את השליטה. והם לא מקשיבים לאף אחד ורוצים שכולם יקשיבו להם, וכאשר הם לא יכולים לקחת שליטה, הם נעלבים יותר.
אתם תמיד אשמים
נרקיסיסט אף פעם לא מרגיש אשם. כאשר אתם יוצאים נרקיסיסט, הוא תמיד יוציא אותך אשם. הם מרגישים שהם מושלמים ואין להם על מה להתנצל.
כשאתה במערכת יחסים עם נרקיסיסט הוא יגרום לך להיות חסר ערך, ולא יקשיב לך. אך הם מאוד חכמים, ומסוגלים בקלות לגרום לך לחשוב שאתה האשם גם אם אתה לא.
הם לא לוקחים אחריות על שום דבר ותמיד יתנו לך הרגשה שאתה צריך לקחת אחריות על כל דבר שהוא לא בסדר בקשר שלכם.
קשה להם להתחייב
נרקיסיסטים לא מסוגלים להגדיר את הקשר שלהם. מכיוון שלנרקיסיסטים אכפת פשוט מעצמם. הם נהנים מהיתרון של להיות בזוגיות אבל הם לא מוכנים להשקיע את אותו מאמץ מגיע עם ההתחייבות לקשר.