10 שינויים קטנים בהרגלי האכילה שיהפכו אותך לאישה בריאה יותר

כשמדובר בשמירה על בריאותנו, הרגלי אכילה נכונים הם אחד היסודות הקריטיים ביותר. נשים רבות, בשל מחויבויות משפחתיות, מקצועיות וחברתיות, נוטות להזניח את אכילתן הבריאה. במאמר זה נציג מספר שינויים פשוטים שכל אישה יכולה לכלול בשגרת היום שלה, שיסייעו לה לשמור על בריאות מיטבית.

תכולת נוטריינטים במזונות

חשוב לכלול בתפריט מגוון רחב של מזונות שמכילים את כל הוויטמינים והמינרלים הנחוצים. למשל, חשוב לוודא שהתפריט יכלול מזונות עשירים בסידן כמו יוגורט, גבינה, וסרדינים, שהם קריטיים לבריאות העצמות.

חלבונים איכותיים

חלבונים חשובים לבניית ותיקון רקמות הגוף. במקום ממקורות מהירים ומעובדים, העדיפי לכלול חלבונים שמקורם בבשר רזה, דגים, ביצים, קטניות וסויה. חשוב לזכור שחלבונים איכותיים יספקו לך תחושת שובע לאורך זמן וישמרו על אנרגיה מתמדת.

פחמימות מלאות

הפחמימות הן מקור אנרגיה מרכזי לגוף, אך בכדי למנוע עלייה ברמות הסוכר והנספים שיש בהם סוכרים פשוטים, העדיפי פחמימות מלאות כמו אורז מלא, לחם מחיטה מלאה וקינואה.

צריכת נוזלים

שתיית מים היא קריטית לשמירה על בריאותך. השתדלי לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום, והימנעי ממשקאות מסוכרים או משקאות בגז שיכולים לפגוע בבריאות הכללית שלך.

ארוחות מסודרות

נסי לאכול ארוחות קטנות ומסודרות במהלך היום. זאת על מנת לייצב את רמות הסוכר בדם ולעזור לך להימנע מאכילה עודפת בערב. ארוחות עשירות בסיבים תזונתיים כמו פירות וירקות יעזרו לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.

חשיבות הברזל

נשים רבות סובלות מחוסר ברזל שיכול להוביל לעייפות ולחולשה. חשוב לכלול בתפריט מזונות עשירים בברזל כמו עדשים, תרד ובשר אדום רזה. בנוסף, לשיפור ספיגת הברזל ממזונות צמחיים, מומלץ לצרוך אותם יחד עם ויטמין C.