טיפולים תזונה

5 סימני אזהרה לסרטן השד שנשים רבות מתעלמות מהם

סרטן השד הוא אחת מצורות הסרטן השכיחות ביותר הפוגעות בנשים ברחבי העולם. לפי נתוני האגודה האמריקנית לסרטן, אחת מכל שמונה נשים מפתחת סרטן שד בשלב מסוים בחייה. בעוד שסרטן השד יכול להופיע אצל גברים, הוא הרבה פחות שכיח.

החדשות הטובות הן שכאשר מתגלה מוקדם, לסרטן השד יש טיפול. עם זאת, נשים רבות מתעלמות מסימני האזהרה של סרטן השד, שעלולים לעכב את האבחון והטיפול, מה שמקשה על הטיפול.

5 סימני אזהרה לסרטן השד

להלן חמישה סימני אזהרה לסרטן השד שנשים רבות מתעלמות מהם:

גוש או התעבות באזור השד או בית השחי

התסמין השכיח ביותר של סרטן השד הוא גוש או התעבות באזור השד או בית השחי. בעוד שרוב גושים בשד הם שפירים, חיוני להיבדק על ידי רופא, מכיוון שהם עלולים להיות סרטניים.

שינויים בגודל או בצורת השד

אם שד אחד הופך גדול או נמוך מהשני, או שצורת השד משתנה, זה יכול להיות סימן לסרטן השד. בנוסף, אם הפטמה פונה פנימה או הופכת לשטחה, זהו גם סימן אזהרה.

הפרשת פטמות

הפרשת מהפטמות היא תקינה במהלך ההריון וההנקה, אך אם היא מתרחשת מחוץ לנסיבות אלה, זה יכול להיות סימן אזהרה לסרטן השד. הפרשה יכולה להיות מדממת או צלולה ועלולה להופיע בפטמה אחת או בשתיהן.

שינויים בעור

שינויים בעור השד או הפטמה יכולים להיות גם סימן אזהרה לסרטן השד. זה יכול לכלול אדמומיות, קשקשים או עיבוי של העור.

כאבי חזה

כאבי חזה הם סימפטום שכיח של PMS וגיל המעבר, אך אם הוא נמשך או חמור, זה יכול להיות סימן אזהרה לסרטן השד.

אם אתן נתקלות באחד מסימני האזהרה הללו, חיוני להיבדק על ידי רופא בהקדם האפשרי. בנוסף, בדיקות סדירות לסרטן השד, כגון ממוגרפיה, יכולות לסייע באיתור סרטן השד בשלביו המוקדמים כאשר ניתן לטפל בו. האגודה האמריקנית לסרטן ממליצה לנשים להתחיל לעבור ממוגרפיה בגיל 45, אך נשים בסיכון גבוה יותר לסרטן השד צריכות להתחיל את הבדיקות מוקדם יותר.

מזונות טובים להפחתת הסיכון

אמנם אין מזון אחד שיכול למנוע סרטן שד, אבל אכילת תזונה בריאה ומאוזנת יכולה לעזור להפחית את הסיכון לפתח את המחלה. הנה כמה מזונות שהוכחו כמועילים:

  1. פירות וירקות: אכילת מגוון פירות וירקות יכולה לעזור להפחית את הסיכון לסרטן השד. הם מכילים נוגדי חמצון וחומרים מזינים אחרים המסייעים בהגנה על התאים מפני נזק שעלול להוביל לסרטן.
  2. דגנים מלאים: דגנים מלאים, כגון אורז חום, קינואה ולחם מחיטה מלאה, מכילים סיבים וחומרים מזינים אחרים שיכולים לעזור להפחית את הסיכון לסרטן השד.
  3. חלבון רזה: אכילת חלבון רזה, כגון עוף, דגים וקטניות, יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן השד. גם הימנעות מבשרים מעובדים ואדומים חשובה.
  4. שומנים בריאים: צריכת שומנים בריאים, כמו אלו המצויים באגוזים, זרעים ושמן זית, יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן השד. גם הימנעות משומנים רוויים וטרנס חשובה.
  5. תה ירוק: שתיית תה ירוק נקשרה בסיכון מופחת לסרטן השד. הוא מכיל נוגדי חמצון ותרכובות אחרות שיכולות לסייע בהגנה מפני סרטן.

חשוב לציין שאף מזון או רכיב תזונתי לא יכולים למנוע בעצמו סרטן שד. אכילת תזונה בריאה ומאוזנת, יחד עם גורמי אורח חיים נוספים כמו פעילות גופנית סדירה והגבלת צריכת אלכוהול, יכולים לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן השד. בדיקות סדירות לסרטן השד חשובות לגילוי מוקדם ולטיפול.

לסיכום, סרטן השד הוא מחלה רצינית, אך ניתן לטפל בה מאוד כאשר מתגלה מוקדם. על ידי מודעות לסימני האזהרה של סרטן השד וביצוע בדיקות סקר קבועות, נשים יכולות להשתלט על בריאות השד שלהן ולהגדיל את סיכוייהן לגילוי מוקדם וטיפול מוצלח.