השום בשימוש נרחב בבישול, אך יש לו גם יתרונות בריאותיים רבים. הוא ידוע בתכונות האנטי-דלקתיות, נוגדות החמצון והאנטי-מיקרוביאליות שלו.
שום ידוע כמפחית לחץ דם, מה שיכול להפחית את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. על ידי סיוע להרפיית כלי הדם, זה מאפשר לזרימת דם טובה יותר.
בנוסף, השום גם מגביר את המערכת החיסונית, ועוזר להילחם בהצטננות, שפעת וזיהומים אחרים. הוא מכיל תרכובת בשם אליצין, בעלת תכונות אנטי-מיקרוביאליות שיכולות להרוג חיידקים ווירוסים מזיקים.
מאמינים כי לשום יש גם תכונות אנטי סרטניות, שכן הוא מכיל תרכובות שיכולות לעכב את הצמיחה של תאים סרטניים. מחקרים הראו שצריכה קבועה של שום עשויה להוריד את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן, כמו סרטן הקיבה והמעי הגס.
שלושה טיפולים טבעיים שניתן לעשות עם שום
- ניתן ליטול תוספי שום כתוסף יומי כדי לסייע בחיזוק המערכת החיסונית ולהורדת הסיכון למחלות לב.
תוספי מזון אלה זמינים בצורות שונות כגון כמוסות, או טבליות המכילות בדרך כלל כמות סטנדרטית של אליצין, התרכובת הפעילה הנמצאת בשום. מומלץ ליטול כמוסה אחת עד שתיים ביום עם הארוחה, או לפי הנחיות של איש מקצוע בתחום הבריאות.
- ניתן למרוח שמן שום באופן מקומי כדי לסייע בטיפול במצבי עור כגון אקנה ואקזמה.
להכנת שמן שום, כותשים כמה שיני שום ומערבבים עם שמן נשא כמו שמן קוקוס או שמן זית. יש למרוח כמות קטנה על האזור הפגוע ולהשאיר אותו למשך 15-20 דקות לפני שטיפה במים חמים. חזרו על תהליך זה פעם או פעמיים ביום.
- ניתן לאכול שום נא או מבושל כדי לעזור לשפר את בריאות הלב וכלי הדם ולהפחית את הסיכון לסרטן.
מומלץ לצרוך 2-4 שיני שום ביום, גולמיות או מבושלות. אם אתם לא אוהבים את הטעם או הריח של שום נא, תוכלו להוסיף אותו לבישולים שלכם. או כדי להפיק את המירב, עדיף לצרוך אותו נא, וניתן להוסיף אותו לסלטים קרים.
כשמדובר בשימוש בשום לטיפולים טבעיים, יש לזכור כמה דברים:
- תוספי שום יכולים ליצור אינטראקציה עם תרופות מסוימות, כגון מדללי דם, ועלולים לגרום לדימום או לחבלות. אם אתם נוטלים כרגע תרופות כלשהן, חשוב לדבר עם הרופא לפני נטילת תוספי שום.
- יש להשתמש בשמן שום בזהירות על עור יבש או מגורה, מכיוון שהוא עלול לגרום לתחושות צריבה. עדיף גם להימנע משימוש בשמן שום על הפנים או באזורים רגישים אחרים, מכיוון שהוא עלול לגרום לגירוי בעור.
- אכילת יותר מדי שום עלולה לגרום לצרבת, הפרעות עיכול ובעיות קיבה אחרות. מומלץ להתחיל בכמויות קטנות, כמו שן אחת ליום, ולהגדיל בהדרגה ככל שהגוף מתרגל אליה.
- תגובות אלרגיות לשום הן נדירות, אבל הן יכולות לקרות. אם אתה חווה תסמינים כלשהם כגון כוורות, גירוד או קשיי נשימה, הפסיקו להשתמש בשום ופנו מיד לטיפול רפואי.
- נשים בהריון ומניקות צריכות להתייעץ גם עם הרופא המטפל שלהן לפני צריכת כמויות גדולות של שום, מכיוון שהוא עשוי לא להיות בטוח עבורן.
מומלץ תמיד להתייעץ עם רופא לפני תחילת כל טיפול או תוספים חדשים. הם יכולים לייעץ לגבי המינון והשימוש המתאים, כמו גם לעקוב אחר תופעות לוואי אפשריות.