צלוליט הוא משהו שרוב הנשים מפחדות ממנו. אבל לפני שתכנסו להיסטריה או תשרפו כסף על טיפולי צלוליט מופרכים, בדקו את העובדות הללו.
להבין מהו באמת צלוליט
צלוליט הוא מונח המתייחס לבשר גבשושי עם גומות על הירכיים, המותניים, הישבן והבטן. זה יכול להופיע גם על הזרועות והשדיים. הצלוליט הוא למעשה שומן גוף הנמצא מתחת לעור ונדחף כנגד רקמת החיבור האנכית שמקיפה תאי שומן. כאשר תאי השומן מתרחבים, הדבר מגביל את המרחב מתחת לעור ומפעיל לחץ על רקמת החיבור. הלחץ דוחס את השומן נגד השכבות העליונות ויוצר את מראה הגומות.
כמעט לכל אישה יש צלוליט
הצלוליט נפוץ מאוד, לכ-93 אחוז מהנשים יש את זה!
הדבר הראשון שאישה עם צלוליט צריכה לדעת, זה שהיא איננה לבד. לרוב המכריע של הנשים יש לפחות כמה ממאגרי השומן האלה, שהן כה חוששות מהם.
הצלוליט אינו מזיק ואינו מחלה
למרות שאנחנו שונאים אותו לחלוטין, למעשה, הצלוליט הוא מצב נורמלי ושפיר לחלוטין. הצלוליט הוא אינו מחלה, כפי שאמצעי התקשורת גורמים לנו לחשוב. הצלוליט גם אינו בעיה רפואית רצינית, אבל הוא יכול להיות לא אסתטי ולגרום לתחושת מבוכה כאשר לובשים מכנסיים קצרים או בגד ים.
פעילות גופנית יכולה לעזור לטיפול בצלוליט
מכיוון שהצלוליט הוא שומן, שומן עודף יכול לתרום למראה הצלוליט. הגדלת טונוס השרירים ופעילות גופנית יכולים למזער צלוליט. באופן כללי, המפתח להעלמת צלוליט הוא ירידה במשקל בשילוב עם בניית שרירים. השרירים טמונים מתחת לכיסי השומן שיוצרים לחץ תחת העור, וגורמים לצלוליט. החלקת השריר צריכה להוביל לעור בעל מראה חלק יותר.
רוב הנשים סובלות מצלוליט בירכיים ובישבן, כך שאימונים המדגישים הרמות רגליים, סקוואטים, ו-לאנגים נוטים להיות היעילים ביותר. רופאי העור מעידים מנסיונם, כי שינויים באורח החיים בלבד אינם מספיקים להפחתת הצלוליט לשביעות רצונן של רוב הנשים. חלק מהטיפולים הטובים ביותר לצלוליט הם אינם ניתוחיים ודורשים זמן קצר מאוד של מנוחה למטופלת.
תזונה יכולה גם כן להשפיע על הטיפול בצלוליט
תזונה בריאה היא חיובית עבור הגוף בכלל, ובפרט עבור צלוליט. נוגדי חמצון וחומצת שומן אומגה -3 יכולים להיות החבר הכי הטוב של האישה במלחמה בצלוליט, כיוון שהם עוזרים לשבור תאי שומן ולחזק את העור ורקמות החיבור שלו. מומלץ לאכול מזונות כמו זרעי פשתן, פירות יער וסלמון. נשים רבות יהיו מאושרות לגלות כי הן לא חייבות להוציא את השוקולד מחייהן! הקקאו הטבעי מלא בחומרים נוגדי חמצון, כך ששוקולד מריר הוא מרכיב מבורך בכל תזונה אנטי-צלוליטית.
לנטייה לצלוליט יש מרכיב גנטי (אפילו בקרב נשים רזות הצלוליט מופיע)
אצל נשים שסובלות מצלוליט – בדרך כלל גם האמהות, האחיות והדודות סובלות ממנו ולא משנה כמה הן רזות או בכושר. רופאים מסבירים, שאחת התפיסות המוטעות הגדולות ביותר בנוגע לצלוליט, היא שלהוריד בשומן הגוף בלבד- יעזור להעלמתו. רופאי העור מעידים שטיפלו בצלוליט אצל נשים שרצות מרתון וטריאתלון שעדיין סבלו מצלוליט. הצלוליט הוא גנטי, כך שבעוד המשקל יכול להשפיע על הנוכחות של הצלוליט, אפילו הנשים הרזות ביותר יכולות לסבול ממנו.
גברים בדרך כלל לא סובלים מצלוליט בגלל מבנה העור שלהם
זכרו שהצלוליט מופיע כאשר השומן שמתחת לעור עובר את השכבה השנייה של העור וגורם לגומות להופיע. זה קורה בעיקר לנשים בגלל שרקמות התמיכה שלהן רכות והן רגישות לזה יותר- סביר להניח שזה מפני שהגוף הנשי צריך להתמתח כל כך הרבה כדי להתאים עצמו לתינוק גדל. דמיינו לכם גרביוני רשת, כך נראה כיסוי העור של הנשים, לעומת הכיסוי של הגברים, שנראה יותר כמו גרביונים עבים המחזיקים את כל השומן במקום ולא מאפשרים לו לבקוע ממקומו. זוהי סוגיה אנטומית עם גופנו כנשים. לא אשמתנו! זוהי הביולוגיה! ככל שאנו מתבגרות או נמצאות תחת השפעת ההורמונים, ו-"החורים" ברשת הדייגים יכולים להפוך חדירים יותר לבקיעת השומן, כך יופיע הצלוליט. לכן, קרמים לא באמת יכולים לתקן צלוליט, אלא אם כן הם יוכלו לחדור עמוק לעור ולתקן את "רשת הדייגים" לכדי "גרביון עבה".
היזהרו מטיפולי "ניסים" בצלוליט
כולנו ראינו את הקרמים הסופר-יקרים, המתיימרים להעלים את הצלוליט, אבל האם הם שווים את זה? בעוד טיפולים רבים מתיימרים לשפר את מראה הצלוליט, היעילות ארוכת הטווח של הטיפולים האלה או היעילות האמיתית שלהם עדיין נחקרת. אז, בבקשה, אל תבזבזו את הכסף שהרווחתן קשה על טענות שלא באמת מניבות את התוצאות הרצויות. אם הצלוליט הוא דאגה אמיתית עבורכן, עדיף לפנות לרופא עור מוסמך כדי לדון באפשרויות שלפניכן, כיוון שיש מספר טיפולים שיכולים לעזור אבל הם דורשים התערבות של רופא.
קפאין עלול ולשפר את מרקם העור
רוב הקרמים הנלחמים בצלוליט מכילים קפאין כמרכיב הפעיל שלהם, אשר יכולים להיות מועיל יותר כאשר מורחים אותם בקביעות. הסיבה לכך היא התופעות הזמניות שיש לקפאין על הגוף, אשר מורגשות יותר כאשר האפקט הוא יומיומי. הקפאין מכווץ תאי שומן על ידי ייבושם. רופאי העור ממליצים על מריחה של הקרמים בשילוב עם עיסוי חזק או תנועה סיבובית כדי לסייע להחדרת הקרם לעור ולקבלת תוצאות טובות יותר.